Skip to main content

Konfiguracja PlanRadar

Ten artykuł został automatycznie przetłumaczony z języka angielskiego.

Usuwanie tokenów dostępu innych użytkowników

Przegląd

Mogą Państwo usunąć osobiste tokeny dostępu utworzone przez innych użytkowników, jak opisano w Tworzenie lub usuwanie osobistych tokenów dostępu. Może to być przydatne, jeśli chcą Państwo uniemożliwić im dalsze korzystanie z integracji lub gdy tokeny zostały naruszone. Jeśli usunięty token był używany do jakiejkolwiek integracji, należy utworzyć nowy token dostępu.

Dostęp i uprawnienia

Jak uzyskać dostęp do Użytkowników

  1. Proszę najechać kursorem na Zarządzanie użytkownikami
  2. Proszę kliknąć Użytkownicy

Usuwanie tokenu dostępu użytkownika

Aby usunąć token dostępu użytkownika:

  1. Proszę kliknąć użytkownika, którego token dostępu ma zostać usunięty.
    Select User.png
  2. Proszę przewinąć w dół do Users Access Tokens.
  3. Proszę kliknąć ikonę kosza obok tokena, który ma zostać usunięty.
    Trash Icon.png
  4. Proszę kliknąć Usuń, aby potwierdzić.
    Confirm Delete.png

Zaktualizowano dnia 18 czerwca 2026