Skip to main content

Konfiguracja PlanRadar

Ten artykuł został automatycznie przetłumaczony z języka angielskiego.

Tworzenie i zapraszanie użytkowników

Widoki

Mogą Państwo tworzyć nowych użytkowników lub zapraszać na swoje konto użytkowników, którzy już istnieją na innym koncie PlanRadar.

Dostęp i uprawnienia

Jak uzyskać dostęp do Użytkowników

  1. Proszę najechać kursorem na Zarządzanie użytkownikami
  2. Proszę kliknąć Użytkownicy

Tworzenie użytkownika

Można utworzyć nowego użytkownika, jeśli jego adres e-mail nie jest jeszcze używany na innym koncie PlanRadar.
Po "utworzeniu" użytkowników można natychmiast przypisać im bilety, ponieważ nie ma zaproszenia, które musieliby najpierw zaakceptować.

Aby utworzyć nowego użytkownika:

  1. Proszę kliknąć Utwórz użytkownika
    Create User.png
  2. Proszę wybrać typ użytkownika
  3. Proszę wypełnić dane użytkownika (imię, nazwisko, adres e-mail i hasło są obowiązkowe)
  4. Proszę wybrać uprawnienia użytkownika pod Ustaw uprawnienia do administrowania - ta sekcja jest dostępna tylko wtedy, gdy wybrano typ Użytkownik wewnętrzny, jak wyjaśniono w Konfigurowanie uprawnień użytkownika.
  5. Proszę wybrać projekty, do których ma zostać dodany użytkownik, jak wyjaśniono w Przypisywanie użytkowników do projektów.
  6. Można również dodać użytkownika do grupy, jak wyjaśniono w Tworzenie i zarządzanie grupami.
  7. Proszę kliknąć Zapisz

Zaproś użytkownika

Zaprosić użytkowników, których adres e-mail jest już używany na innym koncie PlanRadar.

Aby zaprosić użytkownika do swojego konta PlanRadar:

  1. Proszę kliknąć Zaproś użytkownika
  2. Proszę wybrać typ użytkownika
  3. Proszę podać dane użytkownika (imię, nazwisko, adres e-mail i hasło są obowiązkowe)
  4. Proszę wybrać uprawnienia użytkownika pod Ustaw uprawnienia do administrowania - ta sekcja jest dostępna tylko wtedy, gdy wybrano typ Użytkownik wewnętrzny, jak wyjaśniono w Konfigurowanie uprawnień użytkownika.
  5. Proszę wybrać projekty, do których ma zostać dodany użytkownik, jak wyjaśniono w Przypisywanie użytkowników do projektów.
  6. Opcjonalnie: Proszę dodać osobistą wiadomość, która zostanie dodana do wiadomości e-mail z zaproszeniem
  7. Opcjonalnie: Proszę zaznaczyć pole wyboru Save the invitation message , jeśli wiadomość ma być ponownie wykorzystana w kolejnym zaproszeniu.
  8. Proszę kliknąć Zaproś użytkownika

Niepotwierdzone zaproszenia

W przypadku użytkowników, którzy nie zaakceptowali zaproszeń, zostaną oni umieszczeni na liście Niepotwierdzeni użytkownicy.

Aby sprawdzić niepotwierdzone zaproszenia:

  1. Proszę kliknąć Niepotwierdzeni użytkownicy
    Unconfirmed.png

Proszę ponownie wysłać zaproszenie

Aby ponownie wysłać zaproszenie do użytkownika:

  1. Proszę kliknąć Zarządzanie użytkownikami
  2. Proszę kliknąć Użytkownicy
  3. Proszę kliknąć Niepotwierdzeni użytkownicy
  4. Proszę kliknąć ikonę wiadomości
    Resend Invitation.png
  5. Proszę kliknąć Resend, aby potwierdzić
    Resend Button.png

Usuwanie zaproszenia

Zaproszenia można usuwać, zanim zostaną zaakceptowane przez użytkowników. Aby to zrobić:

  1. Proszę kliknąć Zarządzanie użytkownikami
  2. Proszę kliknąć Użytkownicy
  3. Proszę kliknąć Niepotwierdzeni użytkownicy
  4. Proszę kliknąć ikonę Usuń
    Unconfirmed Users.png
  5. Proszę kliknąć Usuń , aby potwierdzić
    Delete.png

Zaktualizowano dnia 18 czerwca 2026