Skip to main content

Korzystanie z PlanRadar

Ten artykuł został automatycznie przetłumaczony z języka angielskiego.

Blokowanie biletu

Podsumowanie

Blokada zgłoszenia, aby uniemożliwić użytkownikom jego edycję.

Bilety są blokowane automatycznie, gdy użytkownik

Dostęp i uprawnienia

Zablokowane bilety

Na stronie View & Edit a Ticket można zablokować lub odblokować bilet.

Jedynym sposobem edycji zablokowanego zgłoszenia jest jego odblokowanie, co automatycznie usuwa wszystkie podpisy. Następnie można wprowadzić wymagane zmiany, ponownie zablokować zgłoszenie i je podpisać.

W przypadku zablokowanych zgłoszeń nadal można edytować osobę przypisaną, odbiorcę, postęp, status i dodawać komentarze. Pozwala to na przypisanie kolejnego sygnatariusza lub komunikację, gdy wymagane jest wiele podpisów.

PoleMożna edytować po zablokowaniuNie można edytować po zablokowaniu
Odbiorca✔
Odbiornik✔
Postęp✔
Status✔
Komentarze✔
Wszelkie inne pola i załączniki×

Blokowanie biletu

Aby zablokować bilet:

  1. Proszę otworzyć menu More
  2. Proszę kliknąć Lock ticket

Odblokowanie biletu

Aby odblokować bilet:

  1. Proszę otworzyć menu More
  2. Proszę kliknąć Odblokuj bilet
  3. Proszę kliknąć Odblokuj bilet, aby potwierdzić, że wszystkie podpisy zostaną usunięte.

Zaktualizowano dnia 20 lutego 2026